De Psycholoog

foto psycholoog Ik ben Françoise Hermelink. Ik heb de studie Neuro- en Revalidatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen afgerond in 1999. Daarna ben ik mijn kennis blijven aanvullen met post-doctorale cursussen. Mijn ervaring heb ik opgedaan bij ziekenhuizen, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en het DOC-team (Dementie Onderzoek en Casemanagementteam).
Neuropsychologie richt zich (kort gezegd) op de relatie tussen hersenen en gedrag, een relatie waardoor ik meteen gefascineerd werd. Een hersenletsel oplopen is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Men ondervindt blijvend hinder en beperkingen in hun dagelijks leven ten gevolge van hersenletsel. Als neuropsycholoog is het mijn doel mensen hierbij te kunnen steunen.
Tijdens mijn werk merkte ik dat er voor zowel getroffenen als naasten nog veel onduidelijkheid bestaat over de gevolgen van het hersenletsel en hoe ze ermee om kunnen gaan. Het verdriet, de frustratie en de onmacht die hieruit ontstaan, zouden met de juiste begeleiding niet nodig zijn. Daarnaast merkte ik de behoefte van naasten om getroffenen in de thuissituatie te willen houden en de twijfel en verdriet die met een beslissing hierover gepaard gaat. Terwijl dit niet nodig zou zijn als in de thuissituatie dezelfde neuropsychologische begeleiding voor handen zou zijn, als die de verzorging in instellingen krijgt. Als zelfstandig neuropsycholoog hoop ik u in zo’n situatie te kunnen helpen.

Kwalificaties

  • Psychologie, afstudeerrichting Neuro- en revalidatie psychologie, nevenrichting Klinische psychologie, Katholieke Universiteit Nijmegen.
  • Basisaantekening Psychodiagnostiek
  • Aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)